logo
Nov122016
Analoge fotografie

Een tak in de fotografie die steeds vaker weer terug komt. Waar we vroeger helemaal hysterisch werden van de spiegelreflex camera, zijn wij nu weer helemaal enthousiast van een analoge camera.
Het is zo'n andere beleving deze foto's. Ten eerste al het schieten, te beginnen met het ROLLETJE in je camera doen, dan het handmatig scherpstellen, het afdrukken (je hoort het rolletje doordraaien) en niet weten wat je nu geschoten hebt (want je kan niet terug kijken op zo'n mooi lcd-schermpje achterop de camera), kortom een gevoel van vroeger, een fijn gevoel.
Na de shoot begint het volgende traject, een heel spannend traject, want het rolletje moet ontwikkeld worden... En dit doen we niet gewoon bij de Hema of het Kruidvat, maar bij speciale ontwikkellabs. Niet gewoon in Nederland, maar in Engeland of Spanje. Rolletje in een envelop, postzegel erop, en daar gaat tie dan, de brievenbus in. Nu maar hopen dat het allemaal aankomt.
Jaaaaa, daar is een berichtje uit Spanje, ons rolletje is aangekomen en ze gaan er mee aan de slag.
Na 2 weken komt dan eindelijk de verlossende mail, we kunnen de foto's digitaal downloaden... vol spanning zitten we achter de computer, kijkend naar het balkje dat van 0% - 30% - 100% gaat! Daar zijn ze.... Wow! Wat zijn ze goed gelukt! En ja het is echt zo, je kijkt weer heel anders naar deze beelden, de kleuren, de huidtinten, en het beeld is gespiegeld.
Natuurlijk blijven we met onze geavanceerde hightech spiegelreflex camara's schieten maar dit is gewoon een hele leuke hobby naast onze standaard beelden. Wij zijn om! Jullie ook??
Analoge-fotografie-duinen-strand-katwijk
Analoge-fotografie-duinen-strand-katwijk
Analoge-fotografie-duinen-strand-katwijk
Analoge-fotografie-duinen-strand-katwijk
Analoge-fotografie-duinen-strand-katwijk

Tags - loveshoot, bruidsfotografie, trouwfotografie, analoog, fotograferen, analoge fotografie, katwijk, bruidspaar, huwelijk, bruid, bruidegom